Klubbens historie

Skrevet af Bjarne Bundsgaard 18. marts 2020

Askov Mudeaters – sådan begyndte det…

Askov Mudeaters begyndte i midten af 00’erne med at vi var en flok drenge fra Askov, som var begyndt at supplere løbetræningen med at cykle på MTB.

Hver onsdag kl. 18:00 mødtes vi ved Brugsen i Askov for, som oftest at køre nogle runder i Skibelund Krat. Sjældnere, og mest i den lyse tid af året, gik turen til Hundsbæk Plantage, for at køre ture på en rundtur, der var væsentlig anderledes end det nuværende spor i plantagen.

Søndagens ture gik som regel ad Hærvejen til Jels for at køre nogle runder i plantagen på sydsiden af søerne. Om vinteren blev vi til en større flok, idet vi mødtes med de muntre gutter fra Vejen Bicycle Club, som kaldte os ’De uorganiserede motionister’, når de på deres hjemmeside skulle beskrive, hvem de planlagde at cykle med den kommende søndag.

Det var en fornøjelse at køre med gutterne fra VBC, da vi naturligt blev en større flok på turene. Og så kendte de erfarne gutter hver eneste trampesti og markvej i hele Vejen Kommune, hvorfor vi lærte flere ture at kende i omegnen.

Enkelte var begyndt at deltage i et løb her og der, og på et ryttermøde, hvor alle medlemmer kunne sidde rundt om spisebordet hos Allan Fejfer på Egevænget, diskuterede vi, om vi skulle danne en rigtig forening med generalforsamling osv.

Det var der bred enighed om, at vi ikke var interesserede i, for så skulle vi bare til at opkræve kontingent og afholde generalforsamling og den slags.

Men alligevel så varede det ikke så længe inden vi gerne ville have vores eget klubtøj ligesom mange af de andre deltagere ude til løbene. Når vi spurgte lokale virksomheder, om de ville sponsorere os, så vi kunne ligne rigtige cykelryttere til løbene, fik vi svaret, at det ville de gerne, men at de behøvede en klub at betale til, for at undgå noget skat og andet bøvl…

Derfor blev der afholdt en stiftende generalforsamling i Grå Stue på Askov Højskole og Efterskole den 16. september 2010, og klubbens første bestyrelse, med Ole Schneider som formand, Allan Fejfer som næstformand og Torben Bruun som kasserer.

Det gjorde som sådan ikke den store forskel i aktiviteterne, og efterhånden som tiden gik var der overvejelser om at nedlægge klubben og evt. slå den sammen med Vejen Cykelmotion. Men nej. Det måtte ikke ske, og Morten Erikstrup overtog formandsrollen. Sammen med en ny bestyrelse fik han banket liv i klubben og ved hjælp af sociale medier og træningsaktiviteter lykkes det at få vendt udviklingen, således at medlemstallet steg dramatisk.